Hybride warmtepomp

 

Ideale tussenfase

Als je nog niet geheel van het gas afwilt, maar wel je energierekening omlaag wilt en tegelijkertijd je huis duurzamer wilt verwarmen, is de hybride warmtepomp een ideale tussenoplossing.

Je hoeft je gewone CV ketel namelijk niet weg te doen, want de hybride warmtepomp werkt juist sàmen met de HR ketel.

 

Hoe werkt de hybride warmtepomp?

Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare energie. Dit proces werkt op stroom. 

Afhankelijk van hoe koud het buiten is, zal de hybride warmtepomp uitstekend in staat moeten zijn om je huis volledig te verwarmen. Uitzondering zijn de extreme vorstperiodes, dan heeft de pomp hulp nodig van de CV Ketel. 

Je CV Ketel is verder nog nodig om warm water uit de keukenkraan en badkamerkranen te verwarmen.

 

Voordelen hybride warmtepomp

  • Omdat het verwarmen van je huis grotendeels gedragen wordt door de hybride warmtepomp zal je gasrekening aanzienlijk dalen.
  • De meeste woningen zijn geschikt voor gebruik van een hybride pomp. Dat is erg fijn, want dat betekent dat je nauwelijks of geen aanpassingen hoeft te verrichten aan je woning. 
  • Voor de mensen die hun huis willen verduurzamen is de hybridepomp financieel een laagdrempeliger oplossing dan de veel kostbaardere aanschaf van de volledig elektrische warmtepomp
  • Subsidie Overheid: de Overheid verleent tot 3000 euro subsidie op de aanschaf van een hybride warmtepomp. Overweeg je ook je huis op bepaalde punten te isoleren, krijg je daar nog tot 30% extra subsidie op de isolatiekosten. Deze twee subsidies vallen onder de   ISDE-subsidie en lopen door tot 2030.